Welkom op de website van Wilde Marjolein Kruiden
Kruidengeneeskunde en wildplukkenNajaars Cursus "Met kruiden de winter door"

Deze cursus reeks bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in het Aardrijk Breda en Kapeltuin Breda

Je kunt kiezen voor de zaterdag- of de woensdaggroep.

In het najaar gebruiken we vooral de zaden, noten, bessen en wortels van kruiden. Het is het seizoen van de oogst. Alle kracht van de plant gaat zich verzamelen in de zaden voor het nieuwe jaar of in de wortels om in de winter te kunnen overleven. Dus dit is het moment om hier gebruik van te maken.

De najaarscursus bestaat uit 6 lessen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan o.a. bessen, wortels en zaden. En worden de hierbij behorende kruiden besproken. Om ons goed voor te bereiden op de winter wordt er ook aandacht besteed aan weerstand, luchtwegen en de huid.
Ook gaan ook praktisch aan de slag. Je leert hoe je een tinctuur kunt maken en deze uitwendig kunt inzetten bij allerlei kwetsuren en pijnen in ons lichaam, het maken van een kruiden hoestdrank, wikkels en compressen van kruiden die je snel en effectief kunt toepassen, wasmiddel en het samenstellen van je eigen kruideninfusie (thee) voor de weerstand.
We gaan iedere les een stukje theorie behandelen en daarna ook praktisch aan de slag. 
Alle gemaakte producten neem je mee naar huis.

Zaterdag ochtend van 10.00 tot 12.30


28 september, 5 oktober, 12 oktober 
(19 oktober en 26 oktober vakantie) 2 november, 9 november en 16 november

Prijs: € 145,- inclusief reader, werkmaterialen, koffie en thee

Geef je op via: info@wildemarjolein.nl      Of klik HIER voor het contactformulier.Voorjaarscursus Cursus  "Met kruiden de zomer door" 2024


Deze cursus reeks bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in het Aardrijk Breda en Kapeltuin Breda


Wil jij ook meer leren over wat je allemaal met (wilde) kruiden kunt doen ?


In deze 6 dagdelen leer je o.a. door middel van je zintuigen de geneeskracht van kruiden herkennen. Na deze cursus weet je door middel van de vorm, geur, kleur en uiterlijk van de plant welke inhoudsstoffen hieraan verbonden zijn en zal je hierdoor ook veel kruiden leren kennen en toepassen.


Welke kruiden kunnen we direct als EHBO gebruiken, welke kruiden kunnen we verwerken en hoe doe je dat?  Er komen veel toepassingen aanbod en hierdoor zal je de hele zomer kunnen vullen met het gebruiken van je geleerde kennis en het maken van je eigen huisapotheek. Elke week belichten we een aantal kruiden waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo leer je b.v. waar je de Brandnetel allemaal voor kan gebruiken en hoe je deze kan verwerken om te profiteren van zijn geweldige eigenschappen. Wist je dat het blad van de Braam een heerlijke thee geeft en ook nog eens een hulp is bij allerlei kwalen?


We gaan een helende huid olie maken van zelf verzamelde kruiden die kan helpen bij jeuk,  gewrichtsklachten,  schrale of beschadigde huid etc. Je mag het zelf samenstellen naar eigen wens.   Ook gaan we hiervan een zalf maken.
Gezonde kruiden kunnen natuurlijk ook gewoon gegeten worden. We maken een heerlijke wilde kruiden soep en pesto. Je zult versteld staan hoeveel smakelijke kruiden je al vaak voorbij gelopen bent. Als het weer mee zit zullen we deze bereidingen buiten doen op open vuur!
Als laatste maken we ook altijd een verzorgingsproduct. Denk bijvoorbeeld aan een deodorant of tandpasta. Gezond betekend ook letten op wat je via je huid binnenkrijgt. En met natuurlijke verzorging zijn we ook liever voor de natuur,


Geef je op via het contactformulier en geef hierbij aan of je op zaterdag of woensdag wilt deelnemen.
Zaterdag ochtend van 10.00 tot 12.30

Woensdag middag van 13.30 tot 16.00 uur.

Prijs: € 160,- inclusief reader, werkmaterialen, koffie en thee

2-DAAGSE BASISCURSUS KRUIDENGENEESKUNDE EN WILDPLUKKEN (BREDA)


In deze 2-daagse cursus zullen alle facetten van de kruidengeneeskunde kort aan bod komen.
De eerste dag staat in het teken van uitwendig gebruik van kruiden, de tweede dag richt zich voornamelijk op de inwendige toepassingen.
Onderwerpen die onder andere aanbod komen: herkennen, oogsten, drogen en gebruiken van geneeskrachtige en voedzame kruiden. Er zullen vele bruikbare kruiden aan bod komen, voornamelijk de kruiden die je in het wild kunt vinden, zodat je zonder tuin ook aan de slag kan.
Het is een zeer leerzame cursus, waarin je genoeg kennis opdoet en mee naar huis krijgt om je zomer kruidig mee te vullen!


EHBO met kruiden
Wildplukken
Helende kruiden olie en zalf maken
Verzorgende bodybar maken
Geneeskrachtige theemix samenstellen
Kruidencapsules maken
Eten uit de natuur


Er zullen nog vele andere onderwerpen en toepassingen besproken worden.  Je krijgt alle recepten, informatie en gemaakte producten mee naar huis!


BREDA (AARDRIJK EN KAPELTUIN)
€ 160,- INCL. MATERIALEN
Geef je op via:  info@wildemarjolein.nl      Of klik HIER voor het contactformulier.